Повече от денонощие продължиха опашките пред общината в Сливен за подаване

...
Повече от денонощие продължиха опашките пред общината в Сливен за подаване
Коментари Харесай

Сливналии прекараха денонощие на опашка за пари за саниране

Повече от денонощие продължиха опашките пред общината в Сливен за подаване на документи за съфинансиране по програмата за саниране, съобщи bTV. 

Членове на сдруженията се редят от неделя сутринта пред административния център по изработен спонтанен лист, което провокира неодобрение измежду чакащите. Сдруженията на притежателите от понеделник подават заявки за приемане на общинска помощ за енергийно проучване. Общата сума, отпусната за програмата е в размер от 300 000 лв.. С нея ще бъде покривана половината от цената за проучване на утвърдените здания. 

" Снощи се завиваха с вълнени одеяла, столчета си изнасяха и в действителност бяхме подготвени да си запазим реда “, разяснява Мария Ненчева, чакаща на опашката. Друг жител на Сливен разяснява, че обстановката с чакането можеше да бъде избегната, в случай че беше основана онлайн система за подаване на документите. " Ние не сме карали никой да стои тук, това е тяхно решение. Нямаше по какъв начин да одобряваме физически и електронно, тъй като щеше да има подозрения кой е първи, кой втори “, разяснява Камен Костов, заместник-кмет на община Сливен.

Заради огромния интерес, хората към този момент чакат цяло денонощие, без да е ясно дали отпуснатите средства ще стигнат за всички искащи да се включат в програмата. По първични сметки от общината - тези 300 000 лева ще стигнат за 10 - 15 блока. Община Сливен разгласи, че кметът Стефан Радев ще предложи на общинския съвет увеличение на сумата, с която се подпомагат сдруженията.  " Ще създадем предложение да се провиснал още средства, с изключение на към този момент гласуваните 300 000 лв.. Предложената сума ще бъде най-малко три пъти повече от сегашната ", сподели кметът.

От 23 до 27 януари сдруженията на притежателите могат да подават заявки за разпределяне на финансова помощ от oбщина Сливен за енергийното проучване на жилищните здания. Финансовата поддръжка от oбщината ще е в размер на 50% от цената на енергийното проучване, което ще бъде осъществено от наетите от сдруженията фирми-изпълнители. Заявленията ще бъдат обсъждани по поредността на подаването им в администрацията на правилото за правото на първия. За да се съблюдава поредността, няма да се позволява кандидатстване по електронен път, оповестиха още от общината.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР